Automaat

Rijles in een automaat

Als je tijdens reguliere rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met schakelen, of je hebt een prettiger gevoel bij het rijden in een automaat, dan is het bij Mijn Rijschool Website mogelijk om rijles te volgen in een automaat. Veel aspecten uit je rijles komen overeen met de reguliere lessen, maar er zijn ook veel verschillen. Sommige mensen komen er na een moeizaam traject in een “gewone” auto pas achter dat het voor hen niet werkt, en stappen later alsnog over op rijles met een automaat.

Verschillen tussen rijles met automaat en rijles in schakelauto

Eén van de grootste verschillen tussen het rijden in een automaat en een gewone auto, is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. Je auto past zich vanzelf aan aan de snelheid, jij hoeft je alleen maar goed te concentreren op de weg. Een rijbewijs voor automaat is heel geschikt voor iedereen, maar meer bedoeld voor mensen die moeite hebben met rijden in een schakelauto. Een nadeel van een automaat-rijbewijs is dus ook dat je niet in een schakelauto mag rijden, daarvoor moet je echt weer apart een examen hebben afgelegd bij het CBR. Terwijl je met een regulier rijbewijs B wél in beide soorten voertuigen mag rijden.

Direct een proefles aanvragen

Een proefles kan je eenvoudig aanvragen via onderstaand formulier. Zo kunnen wij een inschatting geven van hoeveel rijlessen je nodig hebt. Het is geheel vrijblijvend om een proefles aan te vragen. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om de afspraak te bevestigen.

Een moment geduld aub.